Skip to main content
  • Välkommen till
    Samhällsvetarsektionen
PRESIDIUM

PRESIDIUM

Samhällsvetarsektionen
Ordförande Charlotta Pettersson

samsek@gota.gu.se | 0707-609835

Vice Ordförande Andrée Lindahl

vice.samsek@gota.gu.se | 0736-124483

Gilla gärna vår Facebook-sida eller följ oss på Instagram för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på sektionen!

 

Välkommen till oss!

Här arbetar vi med utbildningsbevakning, arbetsmiljö och studiesociala frågor. Det betyder att vi tillsätter studentrepresentanter vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten, både på institutions- och fakultetsnivå. Vi finns här för att ta emot problem och förslag till förbättringar från studenter och skapar fantastiska evenemang!

Samhällsvetarsektionen och våra sektionsföreningar, som arbetar lokalt vid olika utbildningsprogram, arbetar ständigt för att du och alla andra studenter på Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet ska få en högkvalitativ utbildning och ha det roligt vid sidan av studierna!

Vill du veta mer om vilka sektionsföreningar som finns där du läser? Scrolla ner så hittar du länkar till alla aktiva föreningar! Saknar du en sektionsförening för det du studerar? Vi hjälper dig gärna med att starta upp en. Alla är självklart välkomna att delta och engagera sig!

Du hittar oss på Campus Haga, Sprängkullsgatan 19. Gå upp en trappa, och när du kommer ut från trapphuset är det första dörren på vänstersidan. Vi finns på plats vardagar 9-17, men är ofta borta på möten. Boka gärna in en tid!

Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss gärna!

I fokus

SESAM Labour Market Fair 2023

SESAM Labour Market Fair was a succés!

SESAM arbetsmakrnadsmässa 2023

SESAM arbetsmarknadsmässa blev en succé!

Det är dags för Arbetsmarknadsmässa

Det har blivit dags för samhällsvetarsektionens arbetsmarknadsmässa SESAM.

Käcka grejer på samsek

Boka lokaler

Boka Kafé Haga, Terrassbaren eller ett klassrum för ert event eller möte? Se längre ned!

Behöver din förening ekonomisk stöttning? Det fixar vi!

Bli studentrepresentant!

Lediga uppdrag på samsek hittar du här.

Handböcker speciellt framtagna för att svara på alla dina frågor.

Boka lokal för möte, föreläsning och liknande

Obs! Bokningen måste innehålla föreningens egen mejladress, dvs. [förening]@gota.gu.se. Bokningar från privata mejladresser behandlas ej. 

Observera också att detta formulär endast är till för ICKE-FESTLIGHETER. Om du vill boka en lokal för fest och alkohol-servering, använd formuläret nedanför detta som heter Boka lokal för fest.

Beskriv om ni behöver någon särskild teknik eller om det finns andra önskemål.
Detta behövs för att vi ska kunna ge rätt access till ditt GU-kort.
På ett ungefär.

Boka lokal för fest

Ansvarsförbindelse gällande för fester/arrangemang i Kafé Haga


Allmänna regler och ansvar

•    Festansvarig(a) ska ha god kännedom om utrymningsplaner - nödutgångar, brandsläckare, säkerhetsrutiner etc. och vara väl förtrogen med brandskyddet samt ha erforderlig kunskap om rutinerna för larm och låsning av lokalerna, se även https://medarbetarportalen.gu.se/styrdokument/sakerhet/
•    Vid bokning ska alkohollagen följas och regelverket för fest/arrangemang inom Göteborgs universitet, enligt: https://medarbetarportalen.gu.se/digitalAssets/1420/1420812_riktlinjer-avseende-nyttjande-av-gu-loklar-f--r-fest-20111207.pdf
•    Kopia på deltagarlista ska finnas och kunna överlämnas vid begäran från säkerhetsfunktionen på Campusservice Haga.
•    Rökning samt användande av teaterrök, fyrverkerier, marschaller, levande ljus och liknande är inte tillåten inom universitetets lokaler eller utanför i anslutning till universitetets lokaler
•    Övernattning i universitetets lokaler är förbjudet.
•    Utbildad ordningsvakt ska anlitas beroende på antalet festdeltagare. Ordningsvakt skall beställas från något av universitetet upphandlat bevakningsbolag. Säkerhetsfunktionen på Campusservice Haga ska informeras i förväg och bedömmer behovet av ordningsvakt.
•    Arrangören ansvarar för att eventuell ordningsstörning hanteras på rätt sätt och att hänsyn tas till grannar och närboende.
•    Efter arrangemang ska lokalen vara fullt återställd och städad enligt checklista. Listan ska vara Campusservice Haga tillhanda senast kl 06.00 efter avslutat arrangemang. Listan skickas via mejl till: lokalvard.haga@gu.se . Vid brister får festarrangören stå för kostnader för extra städning och sophantering.
•    Eventuella skador på lokaler, inredning eller andra merkostnader som kan uppstå i samband med festen/arrangemanget ersätts till fullo av den/de ansvariga för festen/arrangemanget. 

Obs! Det går inte att boka samfaks lokaler på dag före undervisningsfri dag för evenemang där alkohol kommer förtäras.

Observera också att senaste möjliga sluttid är 03.00. Bokningar som bryter mot dessa regler kommer automatiskt att avslås.

Detta behövs för att vi ska kunna sätta rätt behörigheter på ditt GU-kort.

Om avsikten är att servera alkohol krävs att samtliga frågor besvarats med 'ja' och att kopia på beslut från resursförvaltningen lämnas till expedition på Samhällsvetarsektionen vid Göta studentkår dagen innan eventet.

Observera också att detta endast är en bokningsförfrågan och anses inte vara en bekräftad bokning förrän du får besked från Samhällsvetarsektionen om att bokningen är helt godkänd samt att alla ovanstående kriterier har mötts.

Föreningarna är din väg till ett rikare studentliv

Lär känna alla våra härliga underföreningar! Vi har föreningar som sysslar med allt från idrott till utbildningsbevakning. Hittar du inget som faller dig i smaken så är det enkelt att starta din egen förening. 

Samsek på instagram

Följ Samhällsvetarsektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gotasamsek