Hoppa till huvudinnehåll

Naturvetarsektionens inspark

 

 

Välkommen till Naturvetarsektionens inspark HT21!

Välkommen till naturvetarsektionen på Göteborgs universitet

Här kommer du stöta på alla möjliga människor, från ett brett utbud av utbildningar. Insparken är för många startbanan på ens akademiska liv, här kommer du få skapa många minnen tillsammans med andra studenter och knyta band som kan hålla kvar även efter examen.

Högst troligen bubblar du av frågor just nu, Var ska jag befinna mig någonstans? Vilka är Kommandobryggan? Hur får jag mina släktingar att sluta tro att jag börjat på Chalmers? Svar på dessa frågor får du sinom tid. En bra början är att läsa igenom informationen som finns på vår hemsida.

Vad är en inspark?

Insparken är ett event som sker runt terminsstart och syftar till att vara en mötesplats för nystudenter, där de kan lära känna varandra och andra studenter genom olika aktiviteter. Dessa aktiviteter innefattar allt ifrån tävlingar, pubar, sittningar och paddanturer. Här finns något för alla, så häng med på så mycket du vill (och orkar).

Insparken och liknande event är ofta associerade med alkohol, speciellt när det kommer till studenter. Vi vill förtydliga att alla våra aktiviteter går superbra att genomföra utan berusning och det är helt okej att bara hänga med på gött tjöt på pubarna utan att dricka alkohol. Är pub/sittnings-miljön ingenting för dig, så finns det ändå en massa andra aktiviteter som inte innefattar alkohol alls, att hänga med på.

Hur deltar man?

Naturvetarsektionens Inspark är till för alla, oavsett vilket naturvetenskapligt program du läser. Under de första veckorna av terminen kommer det arrangeras olika aktiviteter och festligheter för att du ska få en så bra och rolig start på din studietid som bara möjligt. Du kommer att få möjlighet att träffa nya studenter och phaddrar/arrangörer som redan studerar samtidigt som du deltar i en rad olika typer av evenemang.

Sociala medier

Missa inte att följa oss på sociala medier, hur ska du annars kunna hålla koll på allt kul som händer?
I år använder hela kåren en app för sina evenmang vid namn Orbi. Genom denna app kommer du att kunna se alla evenmang samlade på en plats och anmäla dig till dem. Gå direkt till Göta studentkårs insparkssida för att ladda ner appen här!

Följ den officiella facebooksidan för Naturvetarsektionens Inspark och missa absolut inte insparkens Instagram för att få chansen att ställa frågor och se hur tidigare insparksveckor har sett ut. I år finns vi även på TikTok!

Insparken startar måndag 16 augusti 2021!

Arrangörerna, även kallade Kommandobryggan, arrangerar och planerar insparken för att just du ska få en så rolig och minnesvärd inspark som möjligt. Kommandobryggan, tillsammans med föreningarna och phaddrarna kommer att vara med dig genom hela insparksperioden.

 

Vad är en phadder?

Kort och gott så är phaddern din bästa vän under insparken, ibland även efteråt. En Phadder är en student som redan studerat ett tag på universitet, vars roll på insparken är att hänga med nyantagna och delge sina erfarenheter från sin studietid. Är du nervös och känner att det är svårt att snacka med dina nya medstudenter, snacka med en phadder så kan de säkert ge en hjälpande knuff på traven.

Vilka är föreningarna?

Naturvetarsektionens har flertalet föreningar som du kommer att stöta på under insparken. Du känner igen dem på deras iögonfallade föreningsplagg i starka färger. Föreningarna som deltar på årets inspark är MatNatSex, Festföreningen Haddock, SG Marin, SG Fysik, SG Kulturvård och SG KRoM

De som håller i insparksveckorna är studenter på Naturvetarsektionen, tillsammans med Göta studentkår. De har valt att spendera sin tid med dig för att du ska få en så bra start som möjligt på din studietid på universitetet och ta del av den fantastiska atmosfär som insparken medför. De finns här för dig, oavsett om det rör frågor om studier, insparken eller vilket lunchställe som är bäst i Göteborg. Det finns säkert redan mycket du undrar över, så tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

Alla aktiviteter är frivilliga och det finns inga närvarokrav för att få delta. En av våra viktigaste regler under insparken är att vi inte tillåter pennalism eller hets. Våra phaddrar som blir era lagledare är väl informerade om det och kommer vara där för att ni ska ha en så rolig inspark som möjligt. Insparken är en superrolig start på studietiden och är ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner som också ska börja studera.

 

Kommandobryggans värdegrund

  • Alla människor är lika värda och lika välkomna på insparkens evenemang som nystudent, det är allas skyldighet att respektera detta. 
  • Alla ska känna sig trygga på insparken. Personlig integritet är viktigt och ingen ska sättas i en situation där de känner sig obekväma eller otrygga.
  • Det finns ingen hets under Göta studentkårs inspark.
  • Alla evenemang under insparken är narkotikafria, innehav eller påverkan leder till att man avvisas från att närvara.

Årets kommandobrygga

Vatten, vind, jord och eld. Årets insparkstema anknyter till något som varje naturvetare är bekant med. Årets arrangörer, även kallade Kommandobryggan, kommer representera varsitt av dessa fyra element. Kommandobryggan är alltså gänget som koordinerar insparken och ser till att just din inspark blir den bästa någonsin! 

Överste Duplo

Överste Duplo

Ordförande Kommandobryggan

C6H12O6-far Flink

C6H12O6-far Flink

Kassör Kommandobryggan

Huldran Zonic

Huldran Zonic

Föreningsansvarig Kommandobryggan

Toastmäster Eros

Toastmäster Eros

Pr/Kommunikation Kommandobryggan

Ni kan alltid nå oss via våra sociala medier eller genom att mejla kommandobryggan@gota.gu.se

 

Varmt välkomna till höstterminen 2021!

Lås upp exklusiva medlemsförmåner endast för kårmedlemmar