Hoppa till huvudinnehåll

Uppdatering angående Kårkällar’n – våren 2020

Vår älskade studentpub Kårkällar’n har nu varit stängd i snart två års tid, något som vi på Göta studentkår självfallet tycker är väldigt tråkigt. Det har varit tyst från oss ett bra tag men bakom kulisserna har det faktiskt hänt en hel del saker i Kårkällar’n.

Kårkällar’n har nu ett alkoholtillstånd! Medlemmar i alla studentkårer vid Göteborgs universitet är välkomna enligt det nya tillståndet.
Den slutgiltiga brandinspektionen är genomförd och Kårkällar’n är godkänd för verksamhet.
Efter många möten och vändor fram och tillbaka har det äntligen beslutats om att renovera hela Kårkällar’n, både personalutrymmen och gästutrymmen. Arbetet beräknas pågå under våren 2020 och kommer vara klart senast till terminsstart höstterminen 2020. Renoveringen finansieras av Donationen Studenternas hus.
Kårkällar’n kommer äntligen att bli en studentpub för alla! Lokalen skall nu tillgänglighetsanpassas, en ny toalett byggs och lokalen förses med höj- och sänkbar ramp.
Sammanfattningsvis kommer åtgärder i puben att innefatta:

Bar
Elarbeten
Armaturer
Ytskikt/uppfräschning av lokalerna/akustikåtgärder
Möbler
Tillgänglighetsanpassad toalett
Trappa med lyftbord (tillgänglighetsanppassad) inkl. montage
Vi vet att du saknar Kårkällar’n, det gör vi med! Vi har under hela perioden som Kårkällar’n varit stängd arbetat aktivt för att puben skall öppna igen och fortsätta vara en samlingspunkt för alla Göteborgs universitets studenter och ett naturligt inslag i Göteborgs studentliv. Nu ser vi äntligen ljuset i slutet av arbetstunneln!
 

Fler nyheter