Hoppa till huvudinnehåll

Fullmäktige

 


 

Fullmäktige

Fullmäktige är Göta studentkårs högst beslutande organ. Där sätts ramar för Göta studentkårs verksamhet, budget och andra övergripande frågor. Fullmäktige har även som uppgift att välja studentkårens heltidare, kårstyrelse och sektionsstyrelser.

Ledamöterna i fullmäktige väljs en gång per år och vem som helst får lov att kandidera, enda kravet är att du är medlem i Göta studentkår. Kårvalet hålls på vårterminen. 

I fullmäktige finns både enskilda ledamöter och så kallade listor, vilka ungefär motsvarar politiska partier eller koalitioner där medlemmar med liknande intressen för kåren gått samman. Fullmäktige består av upp till 21 ledamöter. Vid rösträkningen görs en reservlista, vilket innebär att fullmäktige fylls på om det sker avhopp. Om en person hoppar av ersätts den i första hand av nästa person på samma lista, och annars av nästa person på reservlistan. Om det hoppar av fler ledamöter än det finns ersättare minskar storleken på fullmäktige.

Alla medlemmar kan skicka in motioner till Göta studentkårs fullmäktige, kårstyrelse eller sin sektionsstyrelse. För att motionera till fullmäktige eller kårstyrelsen skickar du ett mejl till pol.sek@gota.gu.se.

 

Fullmäktige 20/21 består av:

 

Enskilda ledamöter:

Alexandra Ghafari

Martin Eklund

Jonatan Dovner

Viktor Arohlén

David Thomsen

Enhetsalliansen:

Robert Johnsson

Fabian Håkansson

William Palmér

Alex-Julius Malmqvist

Humlistan:

Amanda Wigand

Linda Jansson

Karolina Tecza

Valfri dryck på kåren:

Axel Andersson