Hoppa till huvudinnehåll
  • Välkommen till
    Utbildningsvetenskapliga
    sektionen

Inspark HT22 Läs mer här!

Hej kära student!

Du har väl inte missat att Utsek har en aldeles egen tidningsförening? Bambabladet, där du kan läsa nyheter och skicka in debattartiklar om utbidning, hittar du nu genom att klicka här!

Kul att du har hittat hit. Här på Utbildningsvetenskapliga sektionen (Utsek) representerar vi dig som studerar till lärare, men även för dig som studerar kandidatprogram i pedagogik, Sports Coaching, kostekonomi med inriktning ledarskap eller hälsopromotion. Dessutom representerar vi dig som studerar ett masterprogram i didaktik eller pedagogik samt dig som är doktorand vid någon av Utbildningsvetenskapliga fakultetens fyra institutioner. 

Vad gör då Utsek? nedan kan du läsa om alla ansvar vi har, och hur du engagerar dig.

Utbildningsbevakning

Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla utbildningar vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten håller måttet. Det gör vi bland annat genom att tillsätta studentrepresentanter på alla möten som påverkar studenter i någon grad. Det är endast Utsek som har mandat att tillsätta studentrepresentanter vid vår fakultet. Är du intresserad av att söka någon av våra vakanta platser? Scrolla ner på sidan för att hitta ansökningsformulär!

Vi tar även emot studentärenden. Om du eller din kompis känner er felbehandlade av en lärare, upplever er orättvist bedömda på en tentamen eller bara behöver hjälp med en fråga som rör era studier, tveka inte att maila sektionsordförande Carl Hedin eller utildningsbevakningsansvariga Eleine Boström eller Felix Larsvik. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Arbetsmiljö

Lika viktigt som att bli rätt behandlad på en tentamen är det att ha en god arbetsmiljö när man studerar. Utsek arbetar intensivt med studenternas arbetsmiljö, bland annat genom att delta på arbetsmiljöutskott hos fakulteten, och genom att tillsammans med andra kårer samordna arbetet på hela universitetet. Vill du lära dig mer om hur vi arbetar? Ta kontakt med sektionsordförande Carl Hedin, eller vår arbetsmiljöansvarige Marcos Monge Lopez. Kontaktuppgifter hittar du längre ner.

Studiesocialt

När studierna är klara är det viktigt att ha ett socialt sammanhang. Möjligheterna för detta är oändliga på Utsek. Du kan exempelvis ta kontakt med någon av våra föreningar eller utskott, som du kan läsa mer om längre ner på sidan. Du kan också starta en ny förening eller ett nytt utskott, om det du söker inte finns. Vill du göra det tar du kontakt med sektionsordförande Carl Hedin eller studiesocialt ansvariga Felicia Ekelund (kontaktuppgifter längre ner).

Arbetsmarknad

Slutligen bör det finnas någonstans att gå när du har tagit examen. På Utsek arrangerar vi en mängd arbetsmarknadsrelaterade event, för att du ska få kunskap om vad som väntar efter examen. För mer information - ta kontakt med arbetsmarknadsansvarig Frida Mattson, vars mailadress du finner längre ner. 

Som du ser är möjligheterna oändliga. Vad väntar du på? Engagera dig idag!

Ordförande Theodor Johansson
Telefon: +46704963483
Epost: utsek@gota.gu.se

Kontakta oss direkt!

I fokus

Bli en Wildcat idag!
Om du är ämneslärare vid GU får du inte missa möjligheten att gå med i Ämneslärarföreningen ÄLF Wildcats.
GLF behöver dig!
Är du grundlärare och saknar att engagera dig? Bli medlem i Grundlärarföreningen GLF!
Var med och starta upp Peppis!
En gruppering för alla som studerar till förskolelärare har precis startat på Utsek. Vill du vara med? Klicka här!

Äska pengar till din förening.

Det finns många fördelar med att vara en sektionsförening.

Föreningar och utskott på Utsek

Engagera dig på Pedagogen. Föreningarna och utskotten är dina nycklar till ett rikare studentliv!

Utsek på instagram

Följ Utbildningsvetenskapliga sektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gotautsek