Hoppa till huvudinnehåll
  • Välkommen till
    Utbildningsvetenskapliga
    sektionen

Hej kära student!

Du har väl inte missat att Utsek har en ny tidningsförening? Bambabladet, där du kan läsa nyheter och skicka in debattartiklar om utbidning, hittar du nu genom att klicka här!

Kul att du har hittat hit. Här på Utbildningsvetenskapliga sektionen (Utsek) representerar vi dig som studerar till lärare, men även för dig som studerar kandidatprogram i pedagogik, Sports Coaching, kostekonomi med inriktning ledarskap eller hälsopromotion. Dessutom representerar vi dig som studerar ett masterprogram i didaktik eller pedagogik samt dig som är doktorand vid någon av Utbildningsvetenskapliga fakultetens fyra institutioner. 

Vad gör då Utsek? nedan kan du läsa om alla ansvar vi har, och hur du engagerar dig.

Utbildningsbevakning

Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla utbildningar vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten håller måttet. Det gör vi bland annat genom att tillsätta studentrepresentanter på alla möten som påverkar studenter i någon grad. Det är endast Utsek som har mandat att tillsätta studentrepresentanter vid vår fakultet. Är du intresserad av att söka någon av våra vakanta platser? Scrolla ner på sidan för att hitta ansökningsformulär!

Vi tar även emot studentärenden. Om du eller din kompis känner er felbehandlade av en lärare, upplever er orättvist bedömda på en tentamen eller bara behöver hjälp med en fråga som rör era studier, tveka inte att maila sektionsordförande Felix Larsvik eller utildningsbevakningsansvarig Marcos Monge Lopez. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Arbetsmiljö

Lika viktigt som att bli rätt behandlad på en tentamen är det att ha en god arbetsmiljö när man studerar. Utsek arbetar intensivt med studenternas arbetsmiljö, bland annat genom att delta på arbetsmiljöutskott hos fakulteten, och genom att tillsammans med andra kårer samordna arbetet på hela universitetet. Vill du lära dig mer om hur vi arbetar? Ta kontakt med sektionsordförande Felix Larsvik, eller någon av våra arbetsmiljöansvariga Ola Thunander eller Carl Hedin. Kontaktuppgifter hittar du längre ner.

Studiesocialt

När studierna är klara är det viktigt att ha ett socialt sammanhang. Möjligheterna för detta är oändliga på Utsek. Du kan exempelvis ta kontakt med någon av våra föreningar eller utskott, som du kan läsa mer om längre ner på sidan. Du kan också starta en ny förening eller ett nytt utskott, om det du söker inte finns. Vill du göra det tar du kontakt med sektionsordförande Felix Larsvik eller någon av de studiesocialt ansvariga Robin Landin, Janine Bos eller Melissa Nordkvist (kontaktuppgifter längre ner).

Arbetsmarknad

Slutligen bör det finnas någonstans att gå när du har tagit examen. På Utsek arrangerar vi en mängd arbetsmarknadsrelaterade event, för att du ska få kunskap om vad som väntar efter examen. För mer information - ta kontakt med arbetsmarknadsansvarig Annika Gren, vars mailadress du finner längre ner. 

Som du ser är möjligheterna oändliga. Vad väntar du på? Engagera dig idag!

Ordförande Carl Hedin
Telefon: +46704963483
Epost: utsek@gota.gu.se

Kontakta oss direkt!

Utseks styrelse

Ordförande Carl Hedin

mejl: utsek@gota.gu.se | telefon: 0704963483

ORDFÖRANDE

ORDFÖRANDE

Utbildningsvetenskapliga sektionen

Kontakta mig!
Ola

Arbetsmiljöansvar

Kontakta mig!
Carl

Arbetsmiljöansvar

Kontakta mig!
Annika

Kommunikations- och arbetsmarknadsansvar

Kontakta mig!
Melissa

Kommunikations- och studiesocialt ansvar

Kontakta mig!
Janine

Studiesocialt ansvar

Kontakta mig!
Robin

Studiesocialt ansvar

Kontakta mig!
Marcos

Utbildningsbevakningsansvar

Sök här!
Vakant

Vill du bli vår nya ledamot?

I fokus

Bli en Wildcat idag!
Om du är ämneslärare vid GU får du inte missa möjligheten att gå med i Ämneslärarföreningen ÄLF Wildcats.
GLF behöver dig!
Är du grundlärare och saknar att engagera dig? Bli medlem i Grundlärarföreningen GLF!
Var med och starta upp Peppis!
En gruppering för alla som studerar till förskolelärare har precis startat på Utsek. Vill du vara med? Klicka här!

Äska pengar till din förening.

Det finns många fördelar med att vara en sektionsförening.

Föreningar och utskott på Utsek

Engagera dig på Pedagogen. Föreningarna och utskotten är dina nycklar till ett rikare studentliv!

Utsek på instagram

Följ Utbildningsvetenskapliga sektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gotautsek