Hoppa till huvudinnehåll
  • Välkommen till
    IT-sektionen!
Ordförande

Ordförande

IT-sektionen

Ordförande Mikaela Keegan

itsek@gota.gu.se
Instagram: gota_itsec
Messenger: Mikaela Keegan

Kontoret ligger på våning 4 i Patricia Huset.

Forskningsgången 6, Lindholmen.

Välkommen till IT-sektionen!

Kul att du har hittat hit, här på IT-sektionen representerar vi dig som studerar på IT-fakulteten vid Göteborgs Universitet. 
Här nedan kan du läsa om en del av arbetet vi gör på Göta Studentkår.

Utbildningsbevakning

Vårt viktigaste uppdrag är att se till att alla utbildningar vid IT-fakulteten blir så bra de kan vara. IT-världen är under ständig förändring, därför arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra kurser och se till att de hålls aktuella genom att tillsätta studentrepresentanter på olika organ på fakulteten, uppdatera och förbättra kursvärderingar, samt förbättra kommunikationen mellan studenterna och lärarna på IT-fakulteten. 

Vi tar även emot studentärenden. Om du känner dig felbehandlad av en lärare, upplever att du blir orättvist bedömd på en tentamen eller bara behöver hjälp med en fråga som rör dina studier, tveka inte att höra av dig till sektionsordförande.

Studiesocialt

Det är inte bara själva studierna som är viktiga, även sociala sammanhang under studietiden är betydelsefulla! Vi anordnar mängder med olika evenemang för dig som är medlem i Göta Studentkår, följ oss på sociala medier för att inte missa något spännande som händer just nu.

Vi har många olika föreningar, sexmästerier och utskott som aktivt agerar för att förbättra din studietid genom att anordna sittningar, insparkar och andra roliga aktiviteter. Längre ner på sidan hittar du alla föreningar, du kan också starta en ny förening eller ett nytt utskott om du tycker att något saknas. Du kanske brinner för dans? eller något helt annat som att starta upp en LAN-klubb? Kontakta sektionsordförande så hjälper vi dig!

Vad gör vi mer?

Det ovanstående är inte allt vi gör på Göta Studentkår. Vi jobbar också aktivt för att förbättra utsikterna på arbetsmarknaden genom att agera som en brygga mellan företagsvärlden och studenter. Dessutom anordnar vi en del arbetsmässor under året, där vi bjuder in företag som arbetar inom IT-sektorn. Ett annat viktigt område är arbetsmiljön på institutionen, det vi fokuserar på här är att säkerställa att det finns funktionella studieplatser för alla studenter.

Kontakta sektionsordförande för alla möjliga sorters frågor antingen via någon kommunikationskanal eller genom att komma förbi kontoret i hus Patricia på Lindholmen!

 

I fokus

Inspark IT Section 2023

More information regarding the Inspark (kick-off) 2023 will be posted here.

 

Discover the Power of Women in STEM: Unlock Your Potential with Zonta International
To create a world where men and women have equal opportunities, women must play an active role in technology and technological development.
IT Pedagogical Prize 2023
It is time to nominate your teacher or teachers to the IT Faculty Pedagogical Prize of 2023.

Föreningarna är din väg till ett rikare studentliv

På IT-sektionen finns det en hel del olika sexmästerier, sektionsföreningar och utskott som riktar sig specifikt till de olika programmen. Vill du hitta på kul grejer med ditt program men ser att det inte finns någon förening? Då är det dags att skapa en! Kontakta sektionsordförande så hjälper jag dig.

IT-sek på instagram

Följ IT-sektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gota_itsec