Hoppa till huvudinnehåll
MOVS VD och kårordförande med varsin MOVS cykel framför Nya Humanisten

Göta studentkår först ut med att erbjuda medlemmarna cykelabonnemang från tjänsten MOVS

Lagom till att cykelsäsongen drar igång lanserar Göta studentkår ett samarbete med MOVS och blir den första studentkåren att erbjuda sina medlemmar cykeltjänsten som innebär ett personligt och obundet abonnemang anpassat efter studentplånboken. Tanken är att bidra till Göteborgs stads planer om att minst 20 procent av alla resor i staden ska vara på cykel år 2035. Och för studenterna är cykeln ett smidigt och hållbart sätt att pendla till campus på samtidigt som vardagsmotionen hålls i schack.

Likt många andra storstäder satsar Göteborgs stad på att få bort bilarna från innerstaden genom att förbättra cyklisternas förutsättningar. MOVS erbjuder långtidsuthyrning av bland annat cyklar och vill leda utvecklingen inom enkel, smidig och klimatvänlig pendling. Därför ingår man nu ett samarbete med Göta studentkår som representerar 25 000 studenter vid Göteborgs universitet. Erbjudandet till medlemmarna är ett personligt cykelabonnemang från MOVS utan bindningstid för 199 kr i månaden, ett pris som är betydligt mer förmånligt än Västtrafiks månadskort på 815 kr.

– Vi letar alltid efter erbjudanden som är både roliga och användbara för våra studenter. Därför är vi otroligt glada över att få samarbeta med MOVS. Göteborg är ju en cykelstad och nu har våra studenter möjlighet att ta sig runt både tryggt, säkert och miljövänligt på en ordentlig cykel till ett väldigt studentvänligt pris, säger kårordförande Araz Farkosh.

Vi letar alltid efter erbjudanden som är både roliga och användbara för våra studenter. Därför är vi otroligt glada över att få samarbeta med MOVS.

Utöver cykeln ingår lås, service, försäkring och hemleverans – perfekt för den stressade och ekonomiskt ansatta studenten. Men cykelabonnemanget är inte bara bra för ekonomin och miljön, utan också för hälsan. De som cyklar regelbundet minskar risken att drabbas av sjukdom och stress, samtidigt som de ökar sin energi och prestationsförmåga. Detta enligt samlad forskning från Riksorganisationen Cykelfrämjandet. 

– Studenter är kända för att tycka om att cykla och därför känns det extra kul att kunna erbjuda just dem ett schysst erbjudande anpassat efter deras livsstil och vardag. Vi planerar även att bredda erbjudandet till studenter under året med elmopeder, elcyklar och elsparkcyklar, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS.

Fler nyheter