Hoppa till huvudinnehåll

Samsek

  • Välkommen till
    Samhällsvetarsektionen
PRESIDIUM

PRESIDIUM

Samhällsvetarsektionen
Ordförande Siri Larsson

samsek@gota.gu.se | 073 - 612 44 83

Vice ordförande Viktor Sjödahl

vice.samsek@gota.gu.se | 070 - 760 98 35

Arbetsmarknadsmässa

sesam@gota.gu.se

 

Gilla gärna vår Facebook-sida eller följ oss på Instagram för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på sektionen!

 

Välkommen till oss!

Här på Göta studentkårs Samhällsvetarsektion, Samsek hemsida hittar du som samhällsvetarstudent massor av information du kan tänkas behöva. Vi på Samsek jobbar tillsammans med våra föreningar med allt från utbildningsbevakning och arbetsmiljö till studiesocialt och arbetsmarknad.

Vi tillsätter studentrepresentanter på våra institutioner och på fakulteten, tar emot studentärenden och stöttar de event och engagemang som finns bland alla studenter.

Här på Samsek kan du som är student engagera dig genom vår sektionsstyrelse och våra föreningar. Vill du veta vilken förening som finns till just för dig? Scrolla då ner så kan du hitta alla våra föreningar och hur du kommer i kontakt med dem. Saknar du en sektionsförening? Vi i Samseks presidium hjälper dig mer än gärna att starta en och finns med och stöttar dig och dina medstudenter. Självklart är alla studenter välkomna att engagera sig!

Vart hittar du oss? Samsek leds av ett presidium som har ett heltidsuppdrag. Kontoret hittar du på Campus Haga, Sprängkullsgatan 19, andra våningen, första dörren till vänster. Kontorstider varierar då vi i presidiet ofta är på möten med fakulteten eller med studenter. Det går därför alltid bra att kontakta oss och boka in en tid.

Vi finns här för dig! Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar under din studietid. Till dess ses vi i korridorerna!

 

I fokus

En samlad röst!
Mycket av att vara studentpolitiskt ansvarig går ut på att vara uppmärkSAM.
BLOD, svett och tårar.

Panik. Svett. Blod. Har jag med mig? Nej, fan! Rotar igenom väskan. En gång till.

Framtidens stressfulla tillbakablick
Framtidens stressfulla tillbakablick - en debattartikel om SGS yrkande på hyreshöjningar.

Käcka grejer på samsek

Boka lokaler

Boka Kafé Haga, Terrassbaren eller ett klassrum för ert event eller möte? Se längre ned!

Behöver din förening ekonomisk stöttning? Det fixar vi!

Bli studentrepresentant!

Lediga uppdrag på samsek hittar du här.

Handböcker speciellt framtagna för att svara på alla dina frågor.

Boka lokal för möte, föreläsning och liknande

Obs! Bokningen måste innehålla föreningens egen mejladress, dvs. [förening]@gota.gu.se. Bokningar från privata mejladresser behandlas ej. 

Observera också att detta formulär endast är till för ICKE-FESTLIGHETER. Om du vill boka en lokal för fest och alkohol-servering, använd formuläret nedanför detta som heter Boka lokal för fest.

Beskriv om ni behöver någon särskild teknik eller om det finns andra önskemål.
Detta behövs för att vi ska kunna ge rätt access till ditt GU-kort.
På ett ungefär.

Boka lokal för fest

Ansvarsförbindelse gällande för fester/arrangemang i Kafé Haga


Allmänna regler och ansvar

•    Festansvarig(a) ska ha god kännedom om utrymningsplaner - nödutgångar, brandsläckare, säkerhetsrutiner etc. och vara väl förtrogen med brandskyddet samt ha erforderlig kunskap om rutinerna för larm och låsning av lokalerna, se även https://medarbetarportalen.gu.se/styrdokument/sakerhet/
•    Vid bokning ska alkohollagen följas och regelverket för fest/arrangemang inom Göteborgs universitet, enligt: https://medarbetarportalen.gu.se/digitalAssets/1420/1420812_riktlinjer-avseende-nyttjande-av-gu-loklar-f--r-fest-20111207.pdf
•    Kopia på deltagarlista ska finnas och kunna överlämnas vid begäran från säkerhetsfunktionen på Campusservice Haga.
•    Rökning samt användande av teaterrök, fyrverkerier, marschaller, levande ljus och liknande är inte tillåten inom universitetets lokaler eller utanför i anslutning till universitetets lokaler
•    Övernattning i universitetets lokaler är förbjudet.
•    Utbildad ordningsvakt ska anlitas beroende på antalet festdeltagare. Ordningsvakt skall beställas från något av universitetet upphandlat bevakningsbolag. Säkerhetsfunktionen på Campusservice Haga ska informeras i förväg och bedömmer behovet av ordningsvakt.
•    Arrangören ansvarar för att eventuell ordningsstörning hanteras på rätt sätt och att hänsyn tas till grannar och närboende.
•    Efter arrangemang ska lokalen vara fullt återställd och städad enligt checklista. Listan ska vara Campusservice Haga tillhanda senast kl 06.00 efter avslutat arrangemang. Listan skickas via mejl till: lokalvard.haga@gu.se . Vid brister får festarrangören stå för kostnader för extra städning och sophantering.
•    Eventuella skador på lokaler, inredning eller andra merkostnader som kan uppstå i samband med festen/arrangemanget ersätts till fullo av den/de ansvariga för festen/arrangemanget.
•    Ansvariga bokare ska vara nykter under evenemang.

Obs!

Observera att senaste möjliga sluttid är 03.00. Bokningar som bryter mot dessa regler kommer automatiskt att avslås.

Söndag-torsdag kan man boka 16-03, fredag och lördag kan man boka 16-01

Detta behövs för att vi ska kunna sätta rätt behörigheter på ditt GU-kort.
Detta behövs för att vi ska kunna sätta rätt behörigheter på ditt GU-kort.

Om avsikten är att servera alkohol krävs att samtliga frågor besvarats med 'ja' och att kopia på beslut från resursförvaltningen lämnas till expedition på Samhällsvetarsektionen vid Göta studentkår dagen innan eventet.

Observera också att detta endast är en bokningsförfrågan och anses inte vara en bekräftad bokning förrän du får besked från Samhällsvetarsektionen om att bokningen är helt godkänd samt att alla ovanstående kriterier har mötts.

Föreningarna är din väg till ett rikare studentliv

Lär känna alla våra härliga underföreningar! Vi har föreningar som sysslar med allt från idrott till utbildningsbevakning. Hittar du inget som faller dig i smaken så är det enkelt att starta din egen förening. 

Samsek på instagram

Följ Samhällsvetarsektionen på instagram så missar du inget kul som är på gång.

@gotasamsek