Hoppa till huvudinnehåll
Nikola med käk
Glömt matlådan? - Bästa käket runt pedagogen
Nikola Zivkovic, Foodandcoffeegbg

Mitt namn är Nikola Zivkovic och jag driver Foodandcoffeegbg vilket idag är ett av Göteborgs största matkonton. Jag springer runt på stan och betygsätter alla möjliga restauranger/caféer för att hjälpa dig att välja rätt när du ska ut och käka eller fika i vår goa stad. Med hjälp av mitt matkonto är min förhoppning att du framöver inte ska slösa pengar på mindre bra restaurangbesök, för vem vill det egentligen? I samarbete med Bambabladet har jag skrivit fyra snabba rekommendationer för de bästa ställena att skaffa käk runt pedagogen, perfekt om du glömt matlådan!

 

Jinx foodtruck 

Kostnad ca 90-100 kr 

Asiatisk streetfood när det är som bäst. Enligt mig serverar Jinx foodtruck hela stans bästa buns, och det till ett bra pris! Och det kanske bästa av allt är att vi på pedagogen har dessa magiska buns ca 100 m gångavstånd till. Jag har ätit x-antal buns i vår stad och många som varit dyrare än de som serveras här, trots det har jag fortfarande inte kommit över några som är i närheten av Jinxs buns. Beläget på den mycket trevliga magasingatan, är det ett populärt val för lunch för många av de som arbetar i närheten av grönsakstorget. Ta dig hit och njut av deras buns, jag har svårt att se att du kommer att ångra dig.

Jinx foodtruck mat

 

Beer n Fries

Kostnad ca 100 kr 

Nytt roligt koncept har öppnat upp precis vid grönsakstorgets hållplats. Högklassiga belgiska pommes med alla möjliga trevliga toppings över. Pommesen är något utöver det vanliga och de kombineras med riktigt goda toppings. Klassiska smaker som cheese & bacon finns men också lite mer spännande som dreamy burrata och westcoast (bohusröra). Här serveras också alkoholfri bärs och goda såser till. Brukar också vara riktigt gött häng och go stämning här vilket är nice. Restaurangen ligger ca 25 m från pedagogens A hus.

Jinx foodtruck mat

 

Da matteo café

Kostnad ca 30-130 kr

Ett av stans bästa kaféer. Deras kaffe latte är grymt god och passar perfekt med deras morotskaka. Morotskakan på Da Matteo är stans bästa, sådär krämig och go samtidigt som den är saftig. Här finns även go lunch och en riktigt trevlig uteservering. Sitta här när det är soligt med en kaffe och morotskaka är svårslaget. Da Matteo passar perfekt också om man vill ha ett mysigt café att sitta och plugga på.

Jinx foodtruck mat

 

Poh Keh, Hawaii Food Culture

Kostnad ca 100-120 kr

Stans bästa Poké-bowls finns även det på gångavstånd från pedagogen. Fräscha sallader med kvalitativa råvaror. Spicy salmon med glasnudlar är min favorit här. En av få ställen i stan jag aldrig tröttnar på. Den perfekta take-away/pluggmaten. Jag och mina kompisar brukar alltid beställa härifrån när vi ska sätta oss i skolan och plugga. 

Jinx foodtruck mat

 

Om du gillar Foodandcoffeegbgs rekommendationer och vill se mer kan du följa honom på instagram och tiktok!

Instagram - https://www.instagram.com/foodandcoffeegbg/

Tiktok - https://www.tiktok.com/@foodandcoffeegbg