Skip to main content

Naturvetarsektionens inspark

Välkommen, kära nystudent, till Göteborgs universitet och Naturvetarsektionen av Göta studentkår!

Insparken startar 15 augusti kl. 15 med informationsmöte på Studenternas hus.

Här kommer du stöta på alla möjliga människor från ett brett utbud av utbildningar. Under Insparken kommer du skapa många minnen tillsammans med andra studerande och knyta band som håller kvar även efter examen.

Högst troligen bubblar du av frågor just nu.

Var ska jag befinna mig någonstans? Vad är Kommandobryggan? Hur får jag mina släktingar att sluta tro att jag börjat på Chalmers? Svar på dessa frågor får du sinom tid. En bra början är att läsa igenom informationen som finns på den här sidan.

Vad är en inspark?

Insparken är en mötesplats för nystudenter, där ni kan lära känna varandra och andra studenter genom olika aktiviteter. Dessa aktiviteter innefattar allt ifrån tävlingar, pubar, sittningar och paddanturer. Här finns något för alla, så häng med på så mycket du vill (och orkar).

Alkoholpolicy
Vi vill förtydliga att även om det på vissa event under insparken förekommer alkohol så kommer vi aldrig att förvänta oss av någon deltagare att dricka. Alla våra aktiviteter går utmärkt att genomföra utan berusning och det är helt okej att bara hänga med på gött tjöt på pubarna utan att dricka alkohol. 

Är pub/sittnings-miljön ingenting för dig, så finns det massor av andra aktiviteter som inte innefattar alkohol alls att hänga med på.

Orbi
För att se alla event under insparken behöver du appen Orbi.

Kommandobryggan

 

Så vad är Kommandobryggan?
Jo, vi är en grupp på fyra studenter som kommer göra just dina insparksveckor minnesvärda! Vi koordinerar insparken och planerar vem som gör vad.

Scrolla ner och lär känna oss lite bättre!

Kapten Malin

Post: Ordförande 

Vad vore en besättning utan en Kapten? Tack o lov så finns Kapten Malin som hjälper till att styra upp denna underbara kommandobrygga. Han gör sitt bästa för att se att alla kommer rätt och att alla har en kul tid. Med kaptenshatten på sitt huvud och mug:en i sin hand kommer han strosa runt på insparken för att se att allt går som det ska men även hjälpa till så att nystudenterna får en rolig inspark.

Favoritsport: Sänka skepp Favoritfärg: Regnbåge
Gillar: Djur som börjar på N Ogillar: Senap
Heter egentligen: Linus, och nås på 0705615992

Piraten Toge Ja3rtic

Post: Ekonomiansvarig

Jaaaaar, Piraten Toge är ute efter ditt guld, eller är han det…? Alla vet ju att pirater är ute efter skatter och guld… MEN, Toge är en snäll pirat! Istället för att ta guld från andra är det han som har ansvar över att guld ska finnas till diverse evenemang under insparken! Detta för att nystudenterna ska få en sån bra upplevelse som möjligt!

Toge sprider good vibes och hittas oftast på närmsta fest. Han finns även tillgänglig om man känner sig lost och behöver något att vara lost med.

Favoritsport: Sova Favoritfärg: Grön
Gillar: Kaktusar Ogillar: 
Heter egentligen: Marcos, och nås på 0768494832

Matros Roku

Post: Kommunikation / Föreningsansvarig

Skepp O’hoj, sodastreamad O’boy! Vem är den gamla och vise matrosen som hänger med alla studenter? Bara en vilsen själ som har hittat in på universitet lite senare än alla andra. Men det hindrar inte Roku att vara festens mittpunkt med en energi som ett duracellbatteri som aldrig tar slut. Vill man prata om sport, geologi, namngeografi eller saker som är helt onödigt vetande är Roku personen du vill prata med.

Favoritsport: Alpin Skidåkning Favoritfärg: Orange
Gillar: Pingviner Ogillar: Långa styrelsemöten
Heter egentligen: Erik, och nås på 0725607820

Baywatch Luna

Post: PR

Tjena hallå hej! Luna är personen som designat årets logga till insparken, så ingen blir väl förvånad av att hon läser marin? Under insparken kommer ni se henne med mobil/kamera i högsta hugg för att föreviga alla minnen och om ni har frågor om orbi eller något annat kul kan ni greppa tag i hennes rock! (Tydligen ska hon ha hand om tekniken vilket kan gå hur som helst) Är absolut inte Luna som ansvarat för dessa texter eller så heller, hehe. 

Favoritsport: Friidrott Favoritfärg: Byter varje dag
Gillar: Struktur Ogillar: Tekniska saker
Heter egentligen: Erica. och nås på 0763477741

Vad är en phadder?

Kort och gott så är phaddern din bästa vän under insparken, ibland även efteråt. En Phadder är en student som redan studerat ett tag på universitetet, vars roll under insparken är att hänga med nyantagna och delge sina erfarenheter från sin studietid. 

Är du nervös och känner att det är svårt att snacka med dina nya medstudenter, snacka med en phadder så kan den säkert ge en hjälpande knuff på traven. 

Hur deltar jag? Orbi!

Alla insparkens event finns på Orbi, som är vår event-app. Ladda ner Orbi och registrera dig så kommer alla event att dyka upp där. Du använder även Orbi för att anmäla dig till event och köpa biljetter, i de fall då detta krävs.

 

Festföreningar & sexmästerier

Under insparken kommer du att stöta på färgglada studenter i rockar och overaller. Dessa tillhör NatSeks olika festföreningar/sexmästerier. Att sexa är ett gammalt ord för att festa och detta är något som dessa föreningar är experter på, vare sig det gäller pub eller sittning.

Klicka vidare och läs mer om NatSeks olika sexmästerier nedan.

haddock logo

Festföreningen Haddock

Haddock was founded in 1995 as a sexmästeri at Göta studentkår
dum vivimus vivamus logga

MatNatSex

MatNatSex is the oldest sexmästeri at the Faculty of Science

Studentgrupper & sektionsföreningar

Sexmästerier är oftast programmässigt obundna. Är du istället intresserad av en intressegrupp som är kopplad till just ditt program så är det SG som du ska vända dig till. SG står för studentgrupp, en kvarleva från tiden då sektionsföreningar (som de heter nu) kallades studentgrupper.

Oavsett vad vi vill kalla dom för så är det dessa grupper som ser till så att du har koll på gästföreläsare, jobbmöjligheter och umgängen med folk från samma utbildning som dig. På NatSek finns följande SG:

sciss

SciSS

SciSS, Science Students for Sustainability, is a group of students, mainly from the department of science, that are interested in sustainability.

ny logotyp med ansikten, skog och vargar

SG Geovetenskaper

SG Geovetenskaper is primarily for those studying either earth sciences or geography.
sg krom logo

SG KRoM

The student group for Chemistry, Pharmacy and Molecular biology (SG KRoM) is an association organized underneath Göta studentkår working towards supporting students at the Department of Chemistry and Molecular biology.

sg miljö med groda

SG Miljö

SG Miljö is part of the section of science at Göta studentkår and is the section association for students studying environmental science

Lås upp exklusiva medlemsförmåner endast för kårmedlemmar